ÜDVÖZÖLLEK!

Bokányi Nóra vagyok, textiltervező művész.

A textil és az abból kialakítható tárgyak, ruhák, formák iránti érdeklődésemet nagymamám ösztönzőleg ható munkássága keltette fel bennem. Több munkájában az egyedi tervezés mellett a kivitelezés minden fázisát is végig kísérhettem. Innen ered a szakma iránti tiszteletem és elkötelezettségem. Ez a háttér ösztönzött arra a döntésre, hogy tanulmányaimat egészen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mester fokozatáig, művészeti területen folytassam.

Egyetemi éveim alatt is, számos projektem az újrahasznosításra épült. Ma pedig a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjasaként, nap mint nap azon dolgozom, hogy fejlesztem ötleteim.

Minden egyes anyagdarabban látok valami fantáziát, értéket, és felfedezem benne az engem magával ragadó szépséget.

A termékeim megálmodása és kivitelezése során legtöbbször használaton kívüli anyagokat alkalmazok, kiemelem őket passzivitásukból és egy új univerzumba helyezem őket. Meglévő készleteinkből, ruházatokból, szabászat által leesett darabokból is építkezem.

Tárgyaimat egy fenntartható választásnak tartom, mely az ember, a természet és tárgyak világának tiszteletét helyezi előtérbe. Tervezőként feljavított megközelítést alkalmazok, megváltoztatom a ruhadarabokat és ismét divatos használatba helyezem őket.

Bíztatlak Benneteket, mossunk kíméletesebben, kevesebbet, javítsuk meg, hasznosítsuk újra!

Leheljünk új életet félretett anyagainkba és építsük bele az újba!